Hoe kan je online landelijk adverteren op lokaal niveau?

 

 

 

 

      Hoe kan je online landelijk adverteren op lokaal niveau?

Adverteren op lokale en regionale nieuwswebsites heeft een enorme meerwaarde op elke mediacampagne. Je bereikt er immers de consumenten in hun directe omgeving. Mensen zijn betrokken bij hun directe leefomgeving, passief en actief. “Erbij horen" is een goed gevoel en van je laten horen maakt je deelgenoot. De band tussen de mens en z'n omgeving wordt versterkt door onze lokale nieuwswebsites, met laagdrempelige toegang en lokale relevantie. Naast globale en vaak "Virtuele" media met veel geweld en rampen vormen lokale een vaak meer "fysieke" media met direct relevante en ook positieve informatie.

In de communicatie is de lokaliteit ook een belangrijke USP tegenover de anonimiteit van de globale media. Herkenning, aanraakbaarheid en gemeenschapsgevoel zijn hier kernbegrippen. Lokale media spelen daarin een grote rol, omdat ze betrekking op de directe leefomgeving en zijn een effectieve manier om lokaal relevante informatie te communiceren. Mensen maken zich druk om een rotonde die gaat komen of zijn nieuwsgierig naar waarom ze vannacht al die brandweersirenes hebben gehoord en wat er aan de hand was. Zo zijn er meer voorbeelden waarom juist lokaal nieuws zo populair is en adverteerders willen niets liever dan met deze mensen in contact te komen.

Marketingmanagers en mediaplanners weten dit natuurlijk en velen denken dat het lastig en tijdrovend is om al deze websites te benaderen. Maar daar biedt E Power de oplossing voor… E Power is de exclusieve vertegenwoordiger van ToLocal, het landelijke online-netwerk van lokale printuitgevers en lokale nieuwswebsites. Er is een samenwerking met ruim 100 uitgevers van lokale websites en kranten. Het online-netwerk bestaat inmiddels uit bijna 500 websites, die gezamenlijk per maand 160 miljoen impressies kunnen leveren en we groeien nog maandelijks. Dit netwerk is in de markt bekend met de term L.O.R.B. Lokaal-Online-Relevant-Bereik.

Nu zal je misschien wel denken waarom ‘LORB-en’ als ik ook mensen lokaal via Facebook kan bereiken. Maar dat is vluchtig online contact, juist op de lokale nieuwswebsites worden er meerdere pagina’s bekeken en lezen de bezoekers de artikelen waardoor er een veel langer contactmoment is met de online uiting.

Naast een displaycampagne kan er ook geadverteerd worden met advertorials die als redactionele content op de pagina’s komen en daardoor een positieve invloed hebben op SEO. En kan er getarget worden op regioniveau waarbij er op lokale nieuwssites de mensen bereikt worden die uit de omgeving komen in plaats van mensen die zich in de omgeving bevinden zoals bij geo-targeting.

Kortom, lokaal adverteren op landelijk niveau lijkt heel veel werk, maar dat is het niet. Wil je meer informatie over de online advertentiemogelijkheden op het netwerk van E Power? Neem dan contact op met het Ries van Kuijk of vul het contactformulier in.

  Je naam*

  Bedrijfsnaam*

  Emailadres*

  Onderwerp

  Je bericht

  [recaptcha]